Prajitura cu blat de albusuri si biscuiti

de angyb in Prajituri, 24 Feb 2012 | 12184 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 5 albusuri
  • 150g nuca
  • 1 praf de copt
  • 50g cacao
  • Crema:
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 500 ml de lapte
  • 1 ou
  • 50g faina
  • 3 linguri de zahar
  • 20 de biscuiti petit
  • Glazura:
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 5 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de albusuri si biscuiti:

Blatul: Bateti spuma albusurile dupa care adaugati nucile, cacao si praful de copt. Puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor aproximativ 30 de minute,pana trece testul cu scobitoarea.

Crema: Intr-o craticiora puneti praful de budinca,oul ,faina si zaharul apoi adaugati laptele .puneti pe baie de abur si amestecati pana cand se ingroasa crema .Dupa care lasati sa se raceasca un pic.

Asamblarea: Pe o farfurie aranjati biscuiti dupa care adaugati o parte din crema apoi blatul si restul de crema ramasa.Acoperiti cu biscuiti si peste biscuiti intindeti glazura de ciocolata.

TIPS-URI

1

Eu nu am pus faina in blat (era un experiment) dar ar trebui macar 50 de grame de faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de albusuri si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri, cu visine